I Tunisien älskar man sport och det händer mycket på denna front året runt. Klimatet tillåter att man sysslar med många utomhusaktiviteter men när det blir riktigt varmt under sommarmånaderna är det många som föredrar havet och inomhusanläggningar. Karaktäristiskt under varma sommarkvällar är män av alla åldrar som sitter i kaféer och på gator och torg och gemensamt följer fotbollsmatcher med stort intresse då detta nog måste vara den absolut populäraste sporten i landet.

Tunisien har ett eget fotbollslag som kallas Kartagos Örnar och hittills är deras största bedrifter att år 2004 vinna Afrikaligan liksom att år 1978 bli det första afrikanska fotbollslaget någonsin att vinna en VM match då man besegrade Mexiko.

Handboll och basket är andra sporter som är extremt populära i Tunisien och man har ett riktigt duktigt lag som har vunnit ett flertal segrar under olika världsmästerskap. Vidare stoltserar man med att ha en alldeles egen guldmedaljör i de olympiska spelen, löparen Ossama Melloulli, som vann 1500 meter i olympiaden i Beijing år 2008.

Man satsar hårt på sporten i Tunisien just nu och i skrivande stund pågår ett mastodontprojekt där man bygger en hel sportstad i ett stort grönområde nära huvudstaden. Här kommer det att finnas 11 höghus, 13 lägenhetskvarter och 50 villor och stora sporthallar och fält där man framförallt kommer att koncentrera sig på fotboll, golf, simning och tennis. Hit kommer man att bjuda in både professionella och amatörer till att träna samtidigt som de kan njuta av landets många evenemang, kultur och mat och det hela beräknas vara klart till år 2018 efter vissa förseningar. När projektet är avklarat räknar man med att det kommer att innebära ett rejält uppsving för landets turism.

freesia-empire