Värme och sol är något som många efterfrågar. Speciellt människor som bor i kalla Skandinavien då halva året består av mörker och kyla. Sommarsemestrar är därför väldigt vanliga både under vintern och sommaren. För svenskar finns det många resmål att välja mellan under en billig peng men på senare år har vissa priser till populära resmål ökat. Framförallt Malaga och Phuket är populära resmål som inte längre är så billiga att åka till. Många väljer att ändå åka men söker man efter ett ställe där man kan få mer för pengarna är vackra Tunisien att rekommendera. Tar man sig en närmare titt ser man att det är hela tre gånger så billigt att sola i Tunisien än vad det är på de ovannämnda destinationerna.

Temperatur i Tunisien

Att resa iväg behöver inte kosta en förmögenhet och med Sveriges dalande sommar kan det ibland kännas som att man har ständig vinter. Då är ett tips att kika in på några billiga resmål som erbjuder likadana sandstränder och värme som Phuket och Malaga. Det enda som skiljer är att det är billigare att resa till samt bo och äta i Tunisien. Under sommarmånaderna sträcker sig temperaturen över 30 grader där bland annat juni, juli, augusti och september är de varmaste månaderna. Vill man ha lite krispigare luft med en temperatur som ligger runt 20-25 grader är april och maj samt oktober och november bra månader. Allt beror på vad man gillar för temperaturer och kan man endast åka under vintermånaderna: november, december och januari håller sig temperaturen mellan 15-20 grader. Perfekt för den som vill fokusera på aktiviteter och liknande i form av shopping och annat.

Saker att göra

Tack vare den varma temperaturen under sommarmånaderna kan man göra alltifrån att sola, bada till att rida kamel på stranden. Det finns även marknader där man kan köpa lokala produkter och andra roliga saker. För den som vill ha lite äventyr kan man åka på någon av alla de dagsturer som erbjuds. De är så kallade utflyktsbussar som åker ifrån badorterna och man kan bland annat besöka grotthusen i Matmata, romerska amfiteatern i El Djem eller åka till historiska staden Kartago. Innan man åker på semester vill man såklart veta att allt därhemma flyter på. Ett tips kan vara att göra en ovk besiktning i hemmet för att med säkerhet se att ventilationssystemet fungerar som det skall. Då slipper man komma hem till ett överhettande hem och hålla på med ventilationssystemet.

freesia-empire