Planerar du en resa till Tunisien? Vad härligt! Tunisien är landet som förenar Nordafrika med Medelhavet och här väntas behaglig temperatur hela året om.

Tunisien är en mycket populär plats för barnfamiljer, par, vänner och singlar att spendera sin semester på. Hit kanske du även vill ta dig på företagsresa för att fira att ni har börjat sälja faktura med hjälp av Capcito. Landet är otroligt vackert och fyllt med trevliga människor och kultur utan dess like. Det är även precis här som du kommer att kunna smaka på de godaste maträtterna, inte minst om du är förtjust i kött och grönsaker. Det spelar ingen roll om det är vinter eller sommar när du besöker landet, temperaturen är mycket bra hela året om. Vi rekommenderar dock att du är försiktig om du åker under de varmaste sommarmånaderna. Det är inte alls ovanligt att temperaturen stiger till 35 grader i skuggan.

De bästa resetipsen

Du kan inte åka till Tunisien utan att besöka en riktigt bra basar. I de större städerna kan du hitta egna basarer som erbjuder allt från kryddor till läder, mattor, kläder, smycken och skor. Även keramik och frukt är vanligt förekommande och detsamma gäller för grönsaker och hantverk. Vill du till den absolut största basaren är det till Tunis som du ska ta dig. Naturligtvis kommer du också att kunna hitta en och en annan basar i de vanliga turistorterna.

Golf och kamelridning

Oavsett varför du väljer att åka till Tunisien, jobbresa eller semester med familjen, kommer du antagligen att vilja hitta på en hel del saker. Om du är intresserad av golf finns det mängder med härliga golfbanor i landet. Ett flertal av dessa håller en mycket hög och elegant standard, men du kan även välja att spela greenfee om så önskas. En av de absolut största golfbanorna som du kommer hitta i Tunisien ligger i Hammamet och anläggningen går under namnet Citrus Golf Club.

Är golf inte något som du tycker tilltalar dig eller vill du bara testa något mer unikt och annorlunda? Vad sägs då om att hoppa upp på kamelryggen och rida fritt på de långa och vackra stränderna? Jo, det är sant. I Tunisien kommer du med enkelhet att kunna rida kamel både under dag och natt om så önskas. Se till att du har bekväma kläder på dig när du rider och att du är mycket noga med att skydda ditt huvud från den heta solen. Har du precis tagit dig ett dopp i havet är det lätt att känna sig avsvalkad, men på med kepsen eller solhatten innan du hoppar upp. Efter ridturen kan du enkelt hyra både parasoll och solstol och slappa i skuggan en stund.

freesia-empire