På Tunisiens östra kust, ca. 14 mil söder om Tunisiens huvudstad Tunis ligger den anrika staden Sousse. Sousse anlades så tidigt som på 1200-talet före vår tidräkning av fenicierna, och idag är staden Tunisiens tredje största med en befolkning på över 600 000 människor. Staden är idag en väldigt populär turistdestination på grund av de vackra stränderna och det turkosa havet. Sousse har även ett historiskt ‘Medina kvarter’ (en gammal del av staden) som är med på Unescos världsarvslista. I Medina kvarteret hittar du Sousse Stora Moské som först byggdes så tidigt som 800-talet. Blandningen av modern turism och det traditionella Nordafrikanska ger Sousse sin unika karaktär. Landet och regionen har befunnit sig i turbulens sedan ett tag tillbaka, men Tunisien har en hoppfull framtid!

Tunisien och Sousse

Ifall du vill resa till Sousse och Tunisien bör du först undersöka UD:s reseinformation. UD lägger där upp varningar ifall det råder någon sort osäkerhet i landet. Efter den arabiska våren har en viss turbulens rått i Tunisien, men landet är idag en av de få som kom ur den arabiska våren som en demokrati. Även om det demokratiska systemet i Tunisien ännu är instabilt är tunisiernas framtid ljusare än många andra. Idag varnar UD inte generellt från att resa till Tunisien, men åker man dit bör man undvika demonstrationer och vara vaksam. Man ska vara särskilt försiktig, och gärna hålla sig borta ifrån landets långa gräns till Libyen, där konflikterna som följde den arabiska våren blev långt mer förödande. Sousse, och landets västkust är generellt säkra, även om attentat även har inträffat här; även turister har skadats. Men med en ljus framtid är detta definitivt en turistdestination att ha i åtanke!

Res till Sousse!

Men generellt är Tunisien ett säkert land som snabbt rör sig mot en bättre, rikare och mer demokratisk framtid. Landet förtjänar turism inte bara på grund av den mer och mer hoppfulla politiska utvecklingen, men också på grund av dess vackra städer där man hittar spår av århundraden av Medelhavets intressanta historia. Upplev en av Medelhavets absoluta pärlor; på avionero.se hittar du biljetter till Sousse. Om du ska åka till Tunisien gör du rätt i att kolla upp råd från UD, då delar av landet kan vara mindre säkra att besöka. Men Sousse, och den tunisiska västkusten är generellt säkert och har mycket att erbjuda för någon som vill resa någonstans annorlunda. Men med vackra stränder, turkosa hav och historiska stadsdelar borde nog de flesta turister hitta någonting som intresserar dem i Sousse.

freesia-empire