Tunisien ligger i Nordafrika och har varit ett av den svenska befolkningens favoritresmål. Detta eftersom att det är ett land som bjuder på bra väder året om. Temperaturen ligger mellan 16-20 grader året om, vilket är något som lockar många. Vill man ha ännu högre temperaturer är det under sommarmånaderna som man ska besöka landet. Detta då temperaturen kan uppgå till 30-35 grader under juli-augusti.

Arabvärldens första folkliga revolution

År 1956 blev Tunisien en självständig stat och år 2011 drabbades landet av en folklig revolution. Detta var arabvärldens första genuint folkliga revolution och andra arabländer kom därför att följa efter – det som hände i Tunisien fick andra att få upp ögonen för vad som pågick i deras egna länder.

Det som bidrog till revolutionen i landet var missnöje kring fattigdom, korruption och maktmissbruk. Eftersom att denna revolt kom att inspirera andra arabländer till revolt kom våren 2011 att kallas för den arabiska våren. Dock var den endast i Tunisien som folket lyckades att få igenom sin vilja. Detta då landet var det enda som blev en demokrati, Tunisien är således Nordafrikas enda demokrati.

Turismen i Tunisien idag

Tunisien är ett land som på senare år kantats av oroligheter, vilket i sin tur har kommit att innebära att fler valt bort landet som ett resmål. Således har detta inneburit att landets stora hotellkomplex kommit att förfalla och de personerna som livnärde sig på turismen kommit att lida ekonomisk skada. Detta eftersom deras företag kommit att gå dåligt på grund av exempelvis dålig försäljning, där har varit turister men inte på samma nivå som tidigare.

Dock är det fortfarande inte jättebilligt att åka till Tunisien, inte om man vill kunna unna sig under resans gång med shopping och lyx.

Är det säkert att åka till Tunisien?

Det svenska Utrikesdepartementet avråder från att åka till vissa delar av Tunisien, och det rör främst gränsområdena mot Libyen och Algeriet. Detta innebär dock inte att man inte kan åka till turistorterna i Tunisien som ligger vid medelhavskusten. I sin tur har detta inneburit att det fortfarande finns de personer som väljer att åka på semester i Tunisien.

Hammametviken i nordöstra Tunisien är en plats som två av de största turistorterna i landet ligger, Monastir och Sousse. Dessa två orter påminner om andra länder kring medelhavet så som Turkiet och Grekland. Det som lockar folk att åka hit är de fina stränderna och de svalkande doppen i havet. Det som även lockar är de gamla basarkvarteren, här kan turisterna hitta spännande och prisvärd shopping.

freesia-empire