En resa till Tunisien blir inte fulländad om man inte njuter av landets exotiska mat och dryck till fullo. Här kombineras härliga, färska ingredienser med kryddor och exotiska växter och för att skölja ner det hela finns det ett stort urval drycker. Här kommer några exempel som enligt resetidningen Worldtravel inte bör missas:

  • Brik. Detta är en slags filodegsgrotta som är fylld med olika ingredienser som tonfisk, kapris, ägg och persilja. Det finns olika varianter men de smakar alla himmelskt.
  • Lablabli. En urgod kikärtssoppa som passar vegetarianer perfekt då den både är smakfull och mättande. Äts med nybakat bröd och på slutet kan man knappast låta bli att torka upp de sista dropparna med sitt bröd.
  • Meguez. Är man riktigt hungrig är denna stabbiga, kryddstarka korv ett perfekt alternativ. Äts med god sallad och gärna lite yoghurt vid sidan av.
  • Boukha. En stark, alkoholhaltig dryck gjort på destillerade fikon. Inte allas smak men väl värt att prova på.
  • Farka. En söt rätt som passar både till frukost och efterrätt med couscous, mjölk, fikon och socker som serveras i en skål.