Tunisien har mycket att erbjuda barnfamiljer som är ute efter mer än bara sol och bad på de kritvita stränderna och det långgrunda, rena havet. Fördelen är att de flesta hotell ligger på ett bekvämt avstånd från stränder och vatten. Barnvänliga ställen i Tunisien är Sousse och Hammamet.

Men som sagt, Tunisien har mer att erbjuda för familjer såsom exempelvis kamelridning, jeepsafaris, surfing, dykning och massor av andra mysiga och spännande aktiviteter. För att hitta billiga resor till Tunisien surfar man in på nätet och söker efter billiga resor. Man kan också låna pengar till låg ränta och unna sig en semester på detta vis. Det gör att det inte behöver kosta skjortan för att ni ska komma iväg på en familjesemester.

Aktiviteter i Tunisien

För de familjer som inte bara vill sola och bada finns det andra nöjen som man kan hitta på istället, som bland annat:

  • Blue Ice – en skridskobana öppen för stora som små där det anordnas disco vissa kvällar i veckan. Skridskobanan ligger i Hammamet.
  • Carthageland – ett nöjesfält fyllt med karuseller och ett inomhuslekland om det skulle bli för varmt utomhus. Nöjesfältet hittar man i Hammamet.
  • Friguia Park – en djurpark där det går att se vissa utrotningshotade djur från Afrika. Dessutom går det att se bland annat reptiler, lejon, kameler och däggdjur av olika slag. Djurparken finns i Sousse.
  • Hammambad – är nästan ett måste och är ett bad som inleds med att man skrubbas ren från all ”smuts” på sin kropp och därefter skrubbas för att ta bort all gammal hud med hjälp av en hampahandske. All behandling sker i ett mycket varmt rum. Hammambaden hittar man överallt i Tunisien, eftersom lokalbefolkningen går dit med jämna mellanrum för att skrubba sig rena.
  • Star Wars-grottorna – för de som är Star Wars-fans ligger grottorna som är med i första Star Wars- filmerna i Matmata. Landskapet är likt månens kratrar och kan vara orsaken till att George Lucas valde platsen.
  • Safari i öknen – det går att åka safari i Saharaöknen och rida på kamel samtidigt som skidåkning på sanddynorna eller köra fyrhjuling mellan dynorna är en rolig sysselsättning. Dessutom går det att besöka saltsjön vid Chott el Jerdi.

Bra att veta

Själva resan tar cirka fem timmar om man reser från Stockholm till Tunisien. Ska ni stanna kortare tid än tre månader krävs inget visum, men passet måste ha en giltighetstid som är på minst fem månader under er vistelse i landet. För att vara på den säkra sidan bör man vaccinera sig mot Hepatit A och för längre vistelser i Tunisien bör man också vaccinera sig för Hepatit B. Landet har ingen sommartid och det bör man beakta när man reser till Tunisien.

freesia-empire