När vi svenskar ska resa till värmen väljer vi ofta klassiska destinationer som Spanien, Grekland eller Turkiet. Länder som svenskar vallfärdat till i flera decennier och som därför blivit ganska exploaterade. På senare tid har även Egypten eller Dubai blivit populära resmål. Det finns dock ett vackert land som hamnat lite i skymundan, nämligen Tunisien.

Tunisien är ett land i norra Afrika, beläget mellan Algeriet och Libyen, med kust längs de södra delarna av Medelhavet. Av flera anledningar är Tunisien ett utmärkt resmål som svensk. Flygresan är endast marginellt längre än till exempelvis Spanien eller Grekland, man upplever det härliga medelhavsklimatet och man kan leva väldigt billigt. Då en genomsnittlig tunisisk månadsinkomst ligger på strax under 3000 kronor efter skatt, så kan du själv tänka dig att du kan leva gott om du bestämmer dig för att besöka Tunisien. Man kan se väldigt tydligt hur prisnivån skiljer sig från den svenska, och även en hel del från andra länder runt Medelhavet.

Kanske kommer du trivas så pass bra att du i slutändan funderar på att skaffa en bostad i Tunisien, eller så föredrar du kanske en bostad i något av de länder du besökt tidigare. Då kan det vara tryggt att kontakta en erfaren och pålitlig mäklare som https://www.mowido.se/, som kan guida dig till din drömbostad utomlands.

Vad bör man se och göra i Tunisien?

De flesta som reser till Tunisien väljer att resa till huvudstaden Tunis. Tunis ligger vackert vid Medelhavet och här hittar man mycket saker att se och göra. Staden har bland annat mängder av arkeologiska utgrävningsplatser från olika tidsepoker, exempelvis Kartago eller Dougga.

Man kan även shoppa i de olika soukerna där man kan hitta allt från souvenirer till lokala hantverk. Här är det bra om man är skicklig på att förhandla och pruta. Man får gärna göra det till ett litet skådespel och kanske till och med använda det beprövade tricket att gå därifrån och vänta på att man lockas tillbaka för att försäljaren trots allt accepterar det pris du föreslagit.

Vill man istället shoppa på ett klassiskt sätt, så kan man till exempel besöka Le Palmarium eller Le Claridge som är två stora köpcentrum i staden.

Man ska givetvis även passa på att slappna av om man besöker Tunisien. Om man föredrar en sol- och badsemester, så kan man välja att resa till exempelvis Monastir. Där kan man slappna av och njuta längs de fina och härliga sandstränderna och bada i det turkosfärgade havet.

Med den här texten hoppas jag att du fått upp ögonen för det vackra Tunisien och kanske rentav överväger att göra det till ditt nästa resmål. Du kommer med största sannolikhet inte att ångra dig, då Tunisien har så mycket att erbjuda.

freesia-empire